Svijet

Hurgada: Nožem ubijene dvije Njemice, četvero turista ranjeno

Hurgada: Nožem ubijene dvije Njemice, četvero turista ranjeno
Foto: Ilustracija | Hurgada: Napadač nožem ranio šestoro stranih turista

HURGADA - U današnjem napadu nožem na plaži u Hurgadi ubijene su dvije njemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti.

Bezbjednosni i bolnički izvori ranije su saopštili da su dvije žrtve napada iz Ukrajine.

Šef za bezbjednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je dodao da su među povrijeđenima dvije osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters.

Kako navodi Rojters, napadač je preplivao sa javne plaže do plaže hotela "Zahabija", gde je usmrtio dvoje i ranivši dvoje, napao još dvoje na obližnjoj plaži odmarališta "Sani dejz el Palasio", saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Kako je AP prethodno prenio, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci poslije napada, a na jednoj od fotografija na Twitteru, čija autentičnost nije potvrđena, vidi se kako je napadač, koji je uhapšen, stavljen u improvizovani kavez na kolicima.

Agencija je prenijela riječi neimenovanog egipatskog bezbjednosnog zvaničnika da je napadač namjeravao da napadne isključivo strance.

Napadač je, prema njegovim riječima, mladić u dvadesetim godinama koji je na arapskom tokom napada vikao - "Sklonite se, ne želim Egipćane!".

Kako je rekao, muškarac je imao crnu majicu i farmerke i nosio je nož.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da nema povređenih srpskih državljana u napadu koji se danas dogodio u egipatskom ljetovalištu Hurgada.

AP je ranije, pozivajući se na izjavu egipatskih zvaničnika, objavio da je troje srpskih državljana povrijeđeno, dok za B92 u ambasadi u Kairu kažu da nema srpskih državljana među povrijeđenima.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, saopštili su egipatski zvaničnici.

Ambasada Srbije u Kairu za Tanjug je dva puta potvrdila da nema Srba među žrtvama napada u Hurgadi, u Egiptu, i prije, ali i poslije vijesti američke agencije AP da je od šest stranih turista izbodenih nožem - troje državljana Srbije.

Ministarstvo inostranih poslova BiH za sada nema informacija da li među nastradalima u napadu na plaži u egipatskom ljetovalištu u Hurgadi ima državljana BiH.

"Za sada nismo upoznati u vezi sa ovim napadom", rekao je Srni načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH Nebojša Regoje.

Prema njegovim riječima, turističke agencije iz BiH ove sezone nisu imale turističke aranžmane, niti je bilo organizovanih polazaka za Egipat.

"Ali, to ne isključuje da državljani BiH preko turističkih agencija iz inostranstva putuju na ljetovanje u Egipat", dodao je Regoje.

BBC navodi da među povrijeđenima ima i onih u "teškom stanju".

Kako se saznaje, napad se dogodio na zatvorenoj hotelskoj plaži hotela Zahabija.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije