Svijet

SAD optužila Ruse da su gađali Iran, Moskva demantovala: Rakete pogodile svoje mete

SAD optužila Ruse da su gađali Iran, Moskva demantovala: Rakete pogodile svoje mete
SAD optužila Ruse da su gađali Iran, Moskva demantovala: Rakete pogodile svoje mete

LONDON - Američke vlasti tvrde da su četiri ruska projektila završila na teritoriju Irana. Rusija je to demantovala. Rusija, podsjetimo, u Siriji daje podršku Bašaru al-Asadu

Četiri ruska projektila koji su ispaljeni s ruskog broda u Kaspijskom jezeru umjesto u Siriji završili su Iranu, javlja BBC.

Tu je informaciju novinarima prenio neimenovani američki zvaničnik. Zasad se ne zna da li je nastala bilo kakva šteta. Ruske snage su u srijedu ispalile 26 projektila ne mete u sjevernoj i sjeverozapadnoj Siriji.

Tvrde da ni jedna njihov projektil nije pao na područje Irana.

Ruska vojska je odmah reagovala i demantovala tu vest.

"Svaki stručnjak zna da se tokom takvih operacija tačno odredi meta pre i posle napada. Sve naše rakete su pogodile svoje mete", kratko je rekao portparol ruskog Ministarstva odbrane, general Igor Konašenkov.

Rusija je, podsjetimo, podržala sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Rusi tvrde da gađaju uporišta ISIL-a te da su dosad uništili više meta na području koje teroristi kontroliraju. Zapad pak optužuje Rusiju da napada pobunjenike.

Ruski su avioni nedavno neovlašteno ušli u zračni prostor Turske. Iako su se ispričali, Turska je protestvovala i pozvala je NATO da pojača proturaketnu zaštitu u toj zemlji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije