Svijet

Intenzivni napadi na položaje ekstremista u Palmiri

Intenzivni napadi na položaje ekstremista u Palmiri
Intenzivni napadi na položaje ekstremista u Palmiri

DAMASK - Sirijske vazduhoplovne snage intenzivno su bombardovale položaje Islamske države u i oko grada Palmire, koji je u četvrtak pao u ruke ekstremista, a državni mediji javljaju da je u udarima "poginulo više od 50 terorista".

"Vazduhoplovne snage pogodile su više od 160 ciljeva Islamske države", javila je agencija AFP, pozivajući se na neimenovane vojne izvore.

Prema tom izvoru, u napadima u predgrađima Palmire u istočnoj provinciji Homs ima i ranjenih i poginulih ekstremista, a uništeno je i oružje, kao i vozila sa mašinkama.

Sirijska državna televizija je javila da je "više od 50 terorista Islamske države" poginulo u vazdušnim napadima.

Istovremeno, sirijska Opservatorija za ljudska prava je saopštila da je najmanje četvoro civila poginulo, a na desetine ranjeno u napadima, najžešćim od kako su u četvrtak borci Islamske države zauzeli Palmiru.

Predstavnik sirijske vojske je potvrdio ove napade, dodajući da su na njihovom udaru i nalazišta prirodnog gasa u Al Hailu, kao i svi putevi koji vode u Palmiru.

Opservatorija je juče saopštila da je Islamska država, otkad je osvojila Palmiru, pogubila 217 osoba, među kojima 67 civila, uključujući i 14 djece. Neka od pogubljenja su izvršena odsijecanjem glave.

Sirijski državni mediji su objavili kako su pripadnici Islamske države u Palmiri pobili najmanje 400 civila, većinom žena, djece i staraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije