Svijet

Interes za obnovu odnosa Rusije i Zapada

Interes za obnovu odnosa Rusije i Zapada
Interes za obnovu odnosa Rusije i Zapada

BRIZBEJN - Ruski predsjednik Vladimir Putin i britanski premijer Dejvid Kameron danas su na sastanku izrazili interes za obnovu odnosa Rusije i Zapada poljuljanih krizom u Ukrajini.

"Pitanje Ukrajine je de fakto jedina tema razgovora, ali govorilo se i o suštinskim razlozima spora između Rusije, SAD i velikog broja evropskih zemalja", prenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je napomenuo da su i Putin i Kameron izrazili interes za obnovu tih odnosa i preduzimanje efikasnih mjera za rješavanje ukrajinske krize koje će pomoći da se okonča atmosfera konfrontacije.

Putin se na marginama samita G20 u Brizbejnu odvojeno sastao sa Kameronom i francuskim predsjednikom Fransoa Olandom.

Putin je na sastanku sa Olandom rekao da dvije zemlje treba maksimalno da umanje negativne posljedice aktuelne situacije u svijetu po bilateralne odnose.

"Danas postoji mnogo problematičnih pitanja u svijetu i naši stavovi razlikuju se po mnogim pitanjima", rekao je Putin, prenosi TASS.

Prema njegovim riječima, korisno je imati mogućnost sastanka i razgovarati o svim pitanjima i uložiti sve napore da se umanje rizici i negativne posljedice po bilateralne odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije