Svijet

Iskomadani Srbin žrtva psihopate?

Iskomadani Srbin žrtva psihopate?
Iskomadani Srbin žrtva psihopate?

Austrijska policija još nema trag koji bi vodio ka rješenju ubistva Milenka Marinkovića (57), čije je raskomadano tijelo pronađeno u Bečkoj šumi.

Franc Pelster, pukovnik policije Donje Austrije, rekao je da istražitelji raspolažu sa veoma malo informacija o Marinkoviću i njegovim poslovima.

Da podsjetimo, tijelo se nalazilo u velikom plastičnom džaku od čvrstog materijala, koji može da se nabavi u prodavnicama namještaja ili građevinskog materijala.

Džak je bio zatvoren plavom gumenom trakom. Noge su bile odsječene, a inspektori pretpostavljaju da je zločinac to učinio kako bi lakše spakovao i prevezao tijelo. Kriminalističari dopuštaju mogućnost i da je riječ o spontanom zločinu.

- Nalazi sudske medicine ukazuju da se žrtva nije branila - rekao je Pelster i dodao da su teški udarci u glavu žrtvu zatekli potpuno nespremnu.

Da podsjetimo, Marinković je nestao 30. marta prije podne. On je suprugu odvezao na posao oko 6.30 svojim kolima. Prema riječima udovice, potom se vratio kući da iznese pokvarenu mašinu za pranje vješa, pošto je nova trebalo da bude dovezena.

Marinkovićeva supruga vratila se kući oko 17.30 i zatekla obavještenje službe za dostavu da su oko 13.20 pokušali da dostave novu mašinu, ali da niko nije otvorio vrata. Osim toga, Marinković se nije pojavio ni na zakazani sastanak sa poznanikom.

Oko 21.30 žena je odlučila da prijavi nestanak supruga policiji. Potom je prolaznik u četvrtak uveče naišao na džak u kom je bio trup žrtve. Marinković je bio iskomadan i policija nije uspjela da pronađe noge. Tijelo Marinkovića identifikovano je na osnovu otisaka prstiju iz pasoša žrtve. Supruga je prepoznala lične stvari pronađene kod tijela. Crna tojota rav 4, sa registarskim brojem W-VRCIN1 nije pronađena. Kako pretpostavlja policija, ovo vozilo moglo bi da bude ključno u rješavanju zločina.

Apel za informacije

Policija moli građane da pomognu u rasvjetljavanju zločina, i prije svega u rekonstrukciji nestanka Marinkovića, što bi moglo da odvede do ubice.

Za informacije koje bi mogle da budu od koristi za istragu predviđen je broj telefona 059133/303333.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije