Svijet

Ispovijest zarobljene djevojke: Dio mene želi da umre

Ispovijest zarobljene djevojke: Dio mene želi da umre
Ispovijest zarobljene djevojke: Dio mene želi da umre

Sedamnaestogodišnja djevojka koju džihadisti drže u zarobljeništvu, zajedno sa još četrdesetak jazidskih žena i djevojčica, ispričala je u telefonskom razgovoru sa novinarom italijanske “Republike” o užasima koje trpi kao seksualna robinja pripadnika Islamske države.

“Molim vas da ne objavljujete moje ime, jer me je sramota zbog onoga što mi rade. Dio mene želi da umre, ali drugi dio se i dalje nada da ću biti spasena i da ću ponovo zagrliti svoje roditelje”, ispričala je djevojka, koju su islamski ekstremisti zarobili trećeg avgusta prilikom napada na Sindžar, na sjeveru Iraka, prenosi Blic.

Ona kaže da je drže u zgradi sa rešetkama na prozorima u jednom selu južno od Mosula koju čuvaju naoružani muškarci.

Iako su prvobitno oduzeli telefone ženama, kasnije su “promijenili strategiju” i vratili im telefone kako bi obaviještavale spoljni svijet o užasima kojima su izložene.

“Da bi nas još više povrijedili, teraju nas da do detalja opisujemo roditeljima šta nam rade. Rugaju nam se, jer misle da su nepobedivi, ali to su bezdušni ljudi”, kaže ona.

“Naši mučitelji ne štede čak ni žene koje imaju malu dejcu, a ni djevojčice, neke od njih nemaju ni 13 godina. Neke su prestale da govore”, kaže djevojka.

Prema njenim riječima, žene i devojčice siluju na podu zgrade, i do tri puta dnevno, različite grupe muškaraca.

“Ophode se prema nama kao da smo robovi. Tuku nas i prijete nam ako pokušamo da pružimo otpor. Često poželim da me pretuku tako jako da mogu da umrem”, kaže ona.

Nesrećne žene molile svoje tamničare da ih ubiju.

“Govore nam da smo njihovo vlasništvo, njihov plijen. Govore da smo kao koze koje se kupuju na pijaci", ispričala je devojka.

Na kraju razgovora kaže da joj je jedina nada da će pešmerge (kurdska milicija) doći i spasti ih.

“Ne znam koliko ću još moći ovo da trpim. Već su mi ubili tijelo, a sada mi ubijaju i razum.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije