Svijet

Italija: Pronađeno šest tijela, za 23 se i dalje traga

Italija: Pronađeno šest tijela, za 23 se i dalje traga
Italija: Pronađeno šest tijela, za 23 se i dalje traga

RIM - Spasioci su dosad pronašli tijela šest osoba koje su poginule kada se na hotel u središnjoj Italiji u srijedu obrušila snježna lavina, a za 23 osobe se i dalje traga, saopštila je vatrogasna služba.

Kako je prenio Rojters, operacija spasavanja se nastavlja.

Do sada je potvrđeno da je tom prilikom pet osoba poginulo, dok su devet osoba, među kojima četvoro djece, juče izvučene žive iz tona snijega i ruševina četvorospratnog hotela "Rigopijano" u zabačenoj dolini u regionu Abruco.

Gradonačelnik Marko Amorijelo rekao je da je situacija, nažalost, ista kao i proteklih nekoliko dana i da se operacije ne prekidaju, iako se obavljaju pod izuzetno teškim meteorološkim uslovima.

Neki spasioci kažu da ne isključuju mogućnost da će pronaći još preživjelih, više od tri dana nakon nesreće.

Policija je saopštila da je jednog preživjelog i tri nastradale osobe pronašla prateći signal njihovih mobilnih telefona.

Oko 120.000 tona zaleđenog snega prekriva veći dio onoga što je ostalo od hotela, rekao je zvaničnik vatrogasnog tima koji operiše na licu mjesta.

Lavina se pokrenula nekoliko sati nakon niza jakih potresa u toj oblasti, koja se prošle godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim snježnim padavinama.

I juče su na tom području zabilježeni manji potresi - pet potresa jačine oko tri stepena po Rihterovoj skali, saopštio je italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije