Svijet

Italija u strahu od ebole

Italija u strahu od ebole
Italija u strahu od ebole

VENECIJA - Odluka da se desetak američkih vojnika koji su se vratili iz Liberije, stave u karantin zbog sumnje na ebolu u blizini Venecije, izazvala je strah u Italiji.

Dnevnik "Mesađero" piše o strahu kod lokalnog stanovništva, pri čemu je sve više poziva zabrinutih građana službama za hitne slučajeve.

"Nije trebalo da ih pošalju ovamo, trebalo je da budu stavljeni u karantin kod kuće u SAD", rekao je lokalni zvaničnik Luka Zaja, insistirajući "da bi to iskazalo veću obzirnost" SAD jer bi time pokazali da su "razmišljali o riziku po lokalno stanovništvo", prenio je AFP.

Zaja, član anti-imigrantske partije Liga za sever, nije jedini koji se žali na takvu odluku SAD.

"Vlada mora da vrati sve američke vojnike u Vašington", saopštila je antivladina partija Pet zvjezdica, prenose italijanski mediji.

U ovoj partiji su naveli da su informacije o zdravstvenom stanju vojnika u karantinu ograničene i da se strahuje da su oni bili u kontaktu sa drugim vojnicima u bazi koji se slobodno kreću.

Bolnica u Vićenci je pripremila specijalno izolovano odeljenje sa pet ležajeva za eventualne slučajeve ebole, iako za sada niko od američkih vojnika nema simptome te bolesti, prenosi AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije