Svijet

Ivanov: Nastavak informacionog rata protiv Moskve

Ivanov: Nastavak informacionog rata protiv Moskve
Ivanov: Nastavak informacionog rata protiv Moskve

MOSKVA - Lični napadi na ruskog predsjednika Vladimira Putina su nastavak informacionog rata protiv Rusije, izjavio je šef predsjedničke administracije Sergej Ivanov.

"Prvo su pokušali da iskoriste nesistemsku opoziciju kao polugu za narušavanje vlasti, ali nisu uspjeli", rekao je Ivanov na marginama jednog međunarodnog foruma u Sočiju.

On je dodao da je davno prije ukrajinske krize Rusiji bilo jasno da njena unutrašnja i spoljna politika nisu po ukusu Zapada, prenio je TASS.

Ivanov je rekao da se protiv Rusije vodi informacioni rat na osnovu klevetanja i manupulacije činjenicama, poput navoda o "municiji koja probija sve vrste pancira, koja je proizvedena u Ukrajinskoj Sovjetskoj Socijalističkoj Republici 1974. godine".

Ivanov je dodao da je postalo jasno da Putinov krug saradnika ne može biti razbijen i da predsjednikova popularnost raste, poslije čega su sa Zapada pokrenuti lični napadi na Putina.

"Došli su do zaključka: `Ako Putin ne bude svrgnut, sa Rusijom se ne može učiniti ništa`", rekao je šef ruske predsjedničke administracije.

Ivanov je podsjetio da Putin u svojim govorima nikada nija koristio uvredljive izraze ni o jednom šefu države ili vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije