Svijet

Izbjeglice gube nerve, neredi u Mađarskoj i Grčkoj (VIDEO)

Izbjeglice gube nerve, neredi u Mađarskoj i Grčkoj (VIDEO)
Izbjeglice gube nerve, neredi u Mađarskoj i Grčkoj (VIDEO)

SUBOTICA, ATINA - Oko 300 izbeglica probilo je danas ogradu prihvatnog centra kod Reske i zaputilo se ka auto-putu M5, saopštila je mađarska policija.

U saopštenju se precizira da se incident dogodio danas nešto prije podneva i da su izbjeglice u dva navrata probile ogradu i uputile se ka auto-putu, nakon čega je policija preduzela mjere usmjrene na "hvatanje" izbjeglica.

Policija ne navodi više detalja o tom incidentu, osim da je dio auto-puta koji vodi od granice sa Srbijom ka Budimpešti privremeno zatvoren, a saobraćaj se preusmjerava na lokalni stari put.

Sukob policije i izbeglica na Lezbosu

Grupa od oko 1.000 neregistrovanih izbjeglica, većinom iz Avganistana, sukobila se danas s policijom i pripadnicima grčke obalske straže, pokušavajući da uđe na trajekt na ostrvu Lezbos, objavili su grčki mediji.

Prema agenciji Rojters, s policijom se sukobilo oko 200 izbjeglica.

Policija je suzavcem rastjerala izbjeglice, koje su prethodno bacale kamenice i uzvikivale: "Atina, Atina!", pokušavajući da se ukrcaju na trajekt "Blu star 1".

Lezbos je jedno od grčkih ostrva na koja stužu hiljade izbjeglica i migranata, prelazeći iz Turske u prenatrpanim čamcima, u nadi da će stići do zapadne Evrope.

U međuvremenu, grčka obalska straža spasla je nekoliko stotina izbjeglica i migranata iz mora u vodama oko istočnih egejskih ostrva.

Iz mora oko ostrva Lezbos, Samos, Agatonisi, Kalolimnos i Kos, od četvrtka do petka ujutru, spaseno je 535 ljudi, u 12 incidenata.

U ovaj broj ne spada na stotine izbjeglica koje su same uspjele da stignu do grčkih obala iz Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije