Svijet

Izraelska ministarka se našpricala parfemom "Fašizam" i naljutila javnost

Izraelska ministarka se našpricala parfemom "Fašizam" i naljutila javnost
Foto: Screenshot | Izraelska ministarka se našpricala parfemom "Fašizam" i naljutila javnost

TEL AVIV - Izraelska krajnje desna stranka "Hayamin Hehadash" objavila je video za izbornu kampanju u kojoj se ministarka pravosuđa u elegantnom odijelu šprica parfemom naziva "Fašizam", izazvavši time pravu eksploziju na društvenim mrežama.

Ministarka Ajelet Šaked se tom kontroverznom reklamom uključila u online izbornu kampanju. Političke reklame na televiziji su u Izraelu dozvoljene samo dvije nedjelje uoči izbora 9. aprila te su se stranke i kandidati uveliko okrenuli internetu.

Agencije prenose da reklama uveliko podsjeća na satirični skeč glumice Skarlet Johanson iz 2017. u popularnom šou "Saturday Night Live" kada je odglumila Ivanku Tramp koja reklamira parfem "Complicit" (Saučesnice).

Reklama ministarke Šaked, druge na listi stranke Nova desnica, privukla je veliku pažnju i dosad je pregledana više stotina hiljada puta.

Fotogenična ministarka zavodnički šapuće fraze poput "reforma pravosuđa", "odvajanje vlasti", "obuzdavanje Vrhovnog suda" kako bi izvrgla ruglu optužbe za fašizam njenih kritičara.

Na kraju videa posegne za bočicom parfema "Fašizam" kako bi se naparfemisala.

"Za mene, to je parfem demokratije", sarkastično je zaključila Šaked. Ali, ocjenjuju agencije, nije sigurno da su svi shvatili šta je željela da poruči, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije