Svijet

Jemenska vojska uništilа 4 saudijska broda (VIDEO)

SANA - Vojska Jemena uz podršku Narodnih komiteta, uništila je 4 saudijska vojna broda, javlja tv kanal al-Masira.

Brodovi su uništeni raketama zemlja-zemlja, u ranim jutarnjim satima prošlog četvrtka. Oni su se probližavali Moši, lučkom gradu na jugozapadu provincije Taiz. Saudijska Arabija je rasporedila svoje brodove oko obale Jemena želeći podržati vazdušne napade te održati blokadu najsiromašnijeg naroda Arapskog poluotoka.

Kako izvještava PressTV, vojne snage Jemena su oborile saudijski špijunski avion u oblasti Harad, na sjeverozapadu provincije Haddžah u srijedu. Rušenje saudijskog špijunskog aviona dolazi samo par dana nakon što su jemenski borci pogodili još jednu saudijsku letjelicu projektilom zemlja-vazduh.

HispanTV sopštava da je ispaljena taktička balistička raketa tipa 'tačka' na vojnu bazu u regionu Mas istoimene provincije, u kojem je ubijeno na desetine pristalica odbjeglog predsjednika Jemena, Abdu Rabu Mansur Hadija.

Posljednji izvještaji sa jemenskog ratišta govore o novim saudijskim žrtvama. Naime, snage jemenske vojske i pokreta Ensarulah ubile su 11 vojnika, od toga devet u Jemenu u sjeverozapadnoj provinciji Haddžah, a dvojica Saudijaca su ubijeni u saudijskoj pokrajini Jizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije