Svijet

Jevgenij Primakov sahranjen u Moskvi

Jevgenij Primakov sahranjen u Moskvi
Jevgenij Primakov sahranjen u Moskvi

MOSKVA - Bivši ruski premijer i ministar spoljnih poslova Jevgenij Primakov (85) sahranjen je danas u Moskvi, a na posljednjem ispraćaju ruskog političara okupio se politički vrh zemlje i diplomatskog kora.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je u komemorativnom govoru da je Primakov uvijek bio pravi patriota i da je uvijek bio nesebično posvećen služenju otadžbini, prenijeli su ruski mediji.

“Uvijek je privlačio mnoge ljude. S njim su razgovarali i konsultovali se o svojim planovima i namjerama. Mogu da kažem da se to u potpunosti odnosi i na mene. Uvijek je mislio o sudbini Rusije, radio je i živio za njen razvoj i prosperitet”, rekao je Putin.

Sahrani Primakova prisustvovali su i premijer Rusije Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, predsjednica Saveta federacije Valentina Matvjenko, kao i ambasador SAD u Rusiji Džon Teft.

Primakov se nalazio na čelu ruske vlade od 1998. do 1999. godine, a dvije i po godine prije toga proveo je na funkciji ministra spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije