Svijet

Jutarnji list: Princezu Dajanu ubio Hrvat, trag vodi u BiH?

Jutarnji list: Princezu Dajanu ubio Hrvat, trag vodi u BiH?
Jutarnji list: Princezu Dajanu ubio Hrvat, trag vodi u BiH?

ZAGREB - Postoje navodni dokazi da smrt britanske princeze Dajane, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, nije bila nesreća, iako su istražitelji objavili da nemaju namjeru da ponovno pokreću istragu, pišse danas "Jutarnji list", pozivajući se na američki "Gloub".

Nasuprot službenim zaključcima istrage prošle godine, prema kojima je za nesreću kriv Dajanin pijani vozač Henri Pol, "Gloub" iznosi potpuno novu teoriju u kojoj se pominje i Hrvatska.

Navodi se da je sama kraljica Elizabeta II svom unuku i Dajaninom sinu princu Vilijamu nedavno predala dosije sa rezultatima privatne istrage  o Dajaninoj smrti koju je naručila.

 Za razliku od policije, koja je odbacila tezu da je Dajana ubijena po nalogu međunarodnih trgovaca oružjem, kraljičinom istragom se došlo do drugačijih saznanja.

"Gloub" tako tvrdi da je Vilijam angažovao osmočlani tim koji bi uskoro trebalo da ode u planinsko i šumovito područje negdje u Bosni i Hercegovini, gde se, navodno, krije izvesni Boris, Hrvat na čelu navodnog tročlanog tima ubica koji su likvidirali Dajanu.

Vilijamovi ljudi će pokušati da uhvate Borisa da bi od njega saznali detalje o navodnom atentatu i zavjeri koja mu je prethodila. Oni misle da bi im misteriozni Hrvat mogao reći gdje su druga dvojica ubica.

"Jutarnji list" navodi da je "Gloub" protivrječan u svom pisanju, budući da se na naslovnoj strani navodi da se Boris ne krije u BiH, već u brdovitom području Hrvatske pored Jadranskog mora.

Princ Vilijam se, prema nekim glasinama, povukao iz vojske kako bi se posvetio traženju istine o smrti svoje majke. Ipak, on nikada nije potvrdio te glasine - službena verzija glasi da želi da se bavi dobrotvornim radom, a nedavno se vjenčao i postao otac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije