Svijet

Južna Koreja ubijeđena u održavanje sastanka Trampa i Kima

Južna Koreja ubijeđena u održavanje sastanka Trampa i Kima
Foto: Ilustracija | Južna Koreja ubijeđena u održavanje sastanka Trampa i Kima

SEUL - Južnokorejska predsjednička Plava kuća saopštila je u utorak da postoji 99,9 odsto mogućnosti da se dogovoreni samit između Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država održi kako je i planirano.

Čung Eui-jong, vodeći bezbjednosni savjetnik predsjednika Mun Jae-ina, izjavio je novinarima na letu za Vašington da Južna Koreja trenutno ima 99,9 odsto uvjerenja da se samit Sjevera i SAD održi kako je i planirano iako je njegova zemlja spremna na nekoliko mogućnosti, navodi Plava kuća.

Mun je, u pratnji Čunga, stigao u Vašington u ponedjeljak naveče po lokalnom vremenu kako bi održali samit s američkim predsjednikom Donaldom Trampom u utorak.

Čung je izjavio novinarima da samit Južne Koreje i SAD ima za cilj iskrenu razmjenu mišljenja između lidera dvije zemlje o tome kako da se nose s novonastalim situacijama, rekavši da će samit biti usmjeren na razgovore između Muna i Trampa.

Dodao je da će Mun i Tramp otvoreno razgovarati o načinima da se samit Sjevera i SAD-a učini uspješnim kako bi se postigao značajan sporazum između dvije strane i omogućilo bi se njegovo sprovođenje.

Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong Un  usaglasili su se da se sastanu 12. juna u Singapuru na prvom samitu ikada između Sjeverne Koreje i SAD-a, prenosi "Sinhua".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije