Svijet

Kairo osudio Erdoanovu izjavu

Kairo osudio Erdoanovu izjavu
Kairo osudio Erdoanovu izjavu

KAIRO - Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je danas izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdoana u kojoj je predsjednika Abdel Fataha el Sisija nazvao "tiraninom".

Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je Erdoana da bi moglo doći do pogoršanja ionako loših odnosa između dvije zemlje.

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je otpravnika poslova u Ambasadi Turske u Kairu radi razjašnjenja Erdoanovih komentara.

U saopštenju se ističe da je Erdoan vođen "uskim ideološkim interesima".

"Nastavak uvreda Egipta i njegovog izabranog rukovodstva nesumnjivo će dovesti do dodatnih mjera iz Kaira, što može dovesti do ograničenog napretka bilateralnih odnosa", naglašava se u saopštenju.

Odnosi između Egipta i Turske pogoršani su nakon što je u julu prošle godine sa vlasti svrgnut Mohamed Morsi, koji je bio lider političkog pokreta "Muslimansko bratstvo". Ovaj pokret je u Egiptu proglašen za terorističku organizaciju.

Egipat je protjerao turskog ambasadora u Kairu i povukao je svog diplomatskog predstavnika iz Turske nakon što je Ankara objavila poziv za oslobođenje Morsija iz zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije