Svijet

Kalderoli traži istjerivača Đavola

Kalderoli traži istjerivača Đavola
Kalderoli traži istjerivača Đavola

RIM - Potpredsjednik italijanskog Senata Roberto Kalderoli je ivici nervnog sloma; u intervjuu nedjeljniku "Oggi", lider antiimigracione Sjeverne lige zatražio je "opoziv" plemenskog rituala koji je izveo otac Sesile Kjenge, bivše ministarke za integracije.

"Nisam sujeveran, ali mi se toliko toga ružnog desilo od kada je na mene bacio čini", objasnio je bliski prijatelj bivšeg italijanskog premijera Silivija Berluskonija.

U julu 2013, za vrijeme mitinga svoje partije, Kalderoli je na neprikladan način prokomentarisao izgled Kjenge, prve crne ministarke u istoriji Italije.

"Kada je vidim, ne mogu a da ne pomislim na orangutana", rekao je tada.

Suočen sa zgroženim reakcijama javnosti, Kalderoli je pozvao Kjenge i izvinio joj se. To, međutim, nije bilo dovoljno ministarkinom ocu, Klementu Kikokou Kjengeu, koji je u svojoj rodnoj Katangi izveo plemenski ritual kako bi bacio čini na potpredsjednika Senata i "oslobodio ga loših misli i uvredljivih izjava".

Od tada, život bivšeg ministra reformi postao je pravi pakao.

"Imao sam šest operacija, dva puta sam se našao na reanimaciji, a jednom sam bio upućen na intenzivnu terapiju. Majka mi je u, međuvremenu, umrla, a u posljednjoj nesreći sam polomio dva rebra i dva prsta", požalio se Kalderoli.

Prošle nedjelje potpredsjednik Senata je na Fejsbuku postavio fotografiju zmije koju je pronašao u svojoj kuhinji.

"Ne znam da li treba da stavim oglas u novinama ili da lično nazovem papu, ali moram pod hitno da nađem egzorcistu", rekao je on. "Ako neko ima broj telefona ili e-mejl adresu nekog istjerivača đavola, neka mi ih pošalje, biću mu zahvalan."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije