Svijet

Kalifornija: Ubio troje bijelaca, rasistički motivisan napad?

Kalifornija: Ubio troje bijelaca, rasistički motivisan napad?
Kalifornija: Ubio troje bijelaca, rasistički motivisan napad?

SAKRAMENTO - U Kaliforniji je uhapšen Afroamerikanac koji je u gradu Frenzo ubio trojicu bijelaca i još jednog ranio, za šta policija sumnja da je rasistički motivisan napad.

Napadač Kori Ali Muhamed je u utorak za 90 sekundi ispalio 16 rafala.

Šef lokalne policije Džeri Dajer je izjavio da je Muhamed (39) prilikom hapšenja na arapskom uzvikivao Bog je veliki, ističući da smatra da je u pitanju zločin iz mržnje, a ne terorizam.

Dajer je naveo da Muhamed sebe naziva "Crnim Isusom" i da je tražen zbog prošlonedjeljnog ubistva pripadnika obezbjeđenja jednog hotela u gradu. Policija je navela da je osumnjičeni na društvenim mrežama ostavljao komentare protiv bijelaca, kao i protiv vladine politike.

"Želio je da ubije što više ljudi. Ovo je nasumično nasilje. Ovo su bili neisprovocirani napadi osobe koja je pošla danas da ubija", naveo je Dajer.

Muhamedov otac je naveo da vjeruje da je njegov sin bio dio "rata" koji traje između bielaca i crnaca. Dajer je rekao da je Muhamed dijlovao sam i da su sve žrtve bijelci.

Muhamedova baka je otkrila da je on kao tinejdžer legalno promijenio ime i da se ranije zvao Kori Tejlor. Ranije je hapšen zbog posjedovanja oružja, droge i terorističkih pretnji. Družio se i sa bandama, ali nije potvrđeno da je bio član neke grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije