Svijet

Kameron: EU spremna da uvede oštrije sankcije Moskvi

 Kameron: EU spremna da uvede oštrije sankcije Moskvi
Kameron: EU spremna da uvede oštrije sankcije Moskvi

LONDON - EU je spremna da uvede oštrije sankcije Rusiji ako Moskva ne prestane da podržava proruske aktiviste na istoku Ukrajine, izjavio je danas britanski premijer Dejvid Kameron.

Britanski premijer je, uoči sutrašnjeg sastanka evropskih ministara spoljnih poslova u Briselu, zatražio da Rusija radikalno promijeni stav o ukrajinskoj krizi.

"Trebalo bi da razmotrimo nove mjere koje bi pogodile određene sektore ako Rusija u predstojećem periodu ne preduzme korake kada je riječ o hitnom odgovoru na obaranje aviona, ali i o pitanjima direktno vezanim za nestabilnost na istoku Ukrajine", rekao je portparol britanskog premijera Dejvida Kamerona novinarima.

On je dodao da će se Britanija sutra na sastanku ministara spoljnih poslova EU založiti za dalje sankcije protiv Rusije i insistirati na hitnoj primjeni sankcija prema ruskim pojedincima i subjektima koje je EU usvojila prošle nedjelje.

Kameron je juče u telefonskom razgovoru sa francuskim predsjednikom Fransoa Olandom i njemačkim kancelarom Angelom Merkel razgovarao o sankcijama koje bi se odnosile na industrijske proizvode koji imaju dvostruku namjenu - civilnu i vojnu.

On nije iznio više detalja o ovom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije