Svijet

Kamion udario u autobus, poginulo devet tinejdžera

Kamion udario u autobus, poginulo devet tinejdžera
Kamion udario u autobus, poginulo devet tinejdžera

ORLAND - Najmanje devet osoba je poginulo u Kaliforniji kada je kamion FedEksa prešao preko travnatog međuprostora u suprotnu traku autoputa i udario u školski autobus, poslije čega su se dva vozila zapalila, saopštila je policija.

Dispečeri koji kontrolišu puteve u Kaliforniji rekli su da su među poginulima vozači kamiona i autobusa i još sedam putnika autobusa.

Sudar se dogodio nešto poslije 17.30 sati po lokalnom vremenu blizu Orlanda, malog grada koji se nalazi oko 160 kilometara sjeverno od Sakramenta, navodi AP.

Dispečeri su rekli da su autobus i kamion vozili suprotnim trakama autoputa kada je kamion prešao  u drugu traku i udario u autobus, izazvavši eksploziju i požar.

Istražitelji kažu da je kamion možda pokušao da zaobiđe putnički automobil koji je, takođe, učestvovao u sudaru.

Prvi spasilac koji je došao na lice mjesta rekao je da je 36 ili 37 osoba povrijeđeno i da su oni zadobili teže ili lakše opekotine, prelome nogu i noseva i rane na glavama.

"Žrtve su tinejdžeri. Mnogi od njih su bili prestravljeni. Bili su u šoku. Nisu mogli da shvate šta se dogodilo", rekao je Džejson Vajman iz Dobrovoljačke vatrogasne službe u Orlandu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije