Svijet

Katar: Odluka arapskih zemalja o crnoj listi razočaravajuća

Katar: Odluka arapskih zemalja o crnoj listi razočaravajuća
Foto: Ilustracija | Katar: Odluka arapskih zemalja o crnoj listi razočaravajuća

DOHA - Odluka četiri arapske zemlje da dodaju devet grupa i devet osoba navodno povezanih sa Dohom na svoju listu "terorista" (crnu listu), je "razočaravajuće iznenađenje", saopštio je danas Katar i dodao da čini sve da se izbori sa ekstremizmom.

"(Nova lista) stiže kao razočaravajuće iznenađenje da države koje su uvele blokadu, nastavljaju sa svojom pričom u njihovoj prljavoj kampanji protiv Katara", izjavio je direktor vladine Kancelarije za komunikacije Šeik Saif Bin Ahmed al Tani za Rojters.

On je naveo da ta lista predstavlja dokaz da arapske države nisu posvećene borbi protiv terorizma.

"Ova najnovija lista pruža još dokaza da države koje su uvele blokadu nisu posvećene borbi protiv terorizma. Kao što smo prethodno izjavili, protiv svih osoba koje su povezane sa terorizmom u Kataru su podnijete tužbe", rekao je Al Tani.

Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Bahrein su na svoju crnu listu dodali još devet grupa koje se nalaze u Jemenu i Libiji i još devet ljudi iz nekoliko arapskih zemalja navodeći da sarađuju sa Katarom.

Te države su Kataru prošlog mjeseca nametnule sankcije, prekidajući diplomatske odnose, drumski, vazdušni i pomorski saobraćaj sa njom zemljom i optuživši je da finansira ekstremističke grupe, što Katar negira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije