Svijet

Kaznev: Napadač iz Pariza nije imao saučesnike

Kaznev: Napadač iz Pariza nije imao saučesnike
Kaznev: Napadač iz Pariza nije imao saučesnike

PARIZ - Muškarac koji je pokušao da napadne policijsku stanicu na godišnjicu napada na magazin "Šarli ebdo" u Parizu nije imao saučesnike, izjavio je danas francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kaznev.

"Znamo sada sigurno da je tuniskog porijekla, da se vjerovatno zvao Tarek Belgačem, da je posjetio nekoliko zemalja u EU, uključujući Luksemburg, Švajcarsku i Njemačku", rekao je Kaznev za francuski radio "iTele".

Kaznev je izrazio sumnju u saopštenje njemačke policije da je ovaj muškarac živio u centru za tražioce azila u Njemačkoj.

"Ja to ne mogu da potvrdim, nisam siguran da je to tačno", rekao je Kaznev i pozvao medije da sa posebnom pažnjom izvještavaju o identitetu napadača, prenosi Frans pres.

Ranije je javljeno da je napadač marokanskog porijekla.

Njemačka policija je danas pretresla prostorije izbjegličkog centra u Reklinghauzenu u kome je ranije registrovan napadač na policijsku stanicu u Parizu.

Muškarac naoružan nožem i lažnim pojasom za eksploziv pokušao je 7. januara da uđe u policijsku stanicu u Parizu. Policija je otvorila vatru na napadača, koji je kasnije podlegao povredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije