Svijet

Keli: Neće bitti masovne deportacije Meksikanaca

Keli: Neće bitti masovne deportacije Meksikanaca
Keli: Neće bitti masovne deportacije Meksikanaca

VAŠINGTON - Nekoliko časova nakon što je američki predsjednik Donald Tramp opisao svoju politiku deportacija kao "vojnu operaciju" ministar za unutrašnju bezbjednost Džon Keli kritikovao je medije jer su koristili taj termin i insistirao da neće biti "masovnih deportacija".

Keli, koji je uz američkog državnog sekretara Reksa Tilersona u Meksiko Sitiju, sastao se sa predsjednikom Enrikom Penjom Nijetom i članovima meksičke Vlade povodom povišenih tenzija zbog nove imigracione politike SAD.

"Neće i ponavljam neće biti upotrijebljena vojna snaga u imigracionim operacijama. Bar polovina novinara neka pokuša da to prenese ispravno jer se neprestano pogrešno izvještava", rekao je Keli u obraćanju novinarima u meksičkoj prijestonici.

Keli je naglasio da neće biti masovnih deportacija.

"Sve što radimo, biće učinjeno po zakonu i u skladu sa ljudskim pravima i pravnim sistemom SAD. Uvijek je to činjeno uz blisku saradnju sa Vladom Meksika", rekao je Keli.

Neposredno pred Kelijevo obraćanje, Tilerson je naveo da su on i ministar za unutrašnju bezbjednost imali produktivne sastanke sa svojim meksičkim kolegama i da su razgovarali o nesuglasicama dva susjeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije