Svijet

Keri za Sjevernu Koreju vuk u jagnjećoj koži

Keri za Sjevernu Koreju vuk u jagnjećoj koži
Keri za Sjevernu Koreju vuk u jagnjećoj koži

PJONGJANG - Sjevernokorejske vlasti su danas američkog državnog sekretara Džona Kerija nazvale vukom u jagnjećoj koži "sa odvratnom ogromnom donjom vilicom", što je najnoviji napad vlade u Pjongjangu na zvaničnike zemalja koje smatraju neprijateljskim.

Prethodno su sjevernokorejske vlasti nazvale američkog predsjednika Baraka Obamu majmunom, a predsjednicu Južne Koreje Park Geun-hje prostitutkom, prenijela je agencija AP.

Uvreda Džona Kerija sadržana je u saopštenju vlade objavljenom samo na korejskom jeziku, u vrijeme kad su tenzije između Sjeverne Koreje i SAD visoke zbog vojnih vježbi koje sprovode Vašington i Seul.

U saopštenju se citira izjava neimenovanog portparola sjevernokorejskog Ministarstva za unutrašnju politiku, koji je Kerija opisao "vukom u jagnjećoj koži".

Portparol je kritikovao Kerija zato što je nedavno rekao da Vašington želi mir na korejskom poluostrvu, iako su SAD i Južna Koreja poslije toga ipak održale vojne vežbe za koje je Pjongjang tražio da budu otkazane.

"Njegovo ponašanje je još jednom dokazalo duboko ukorijenjenu licemjernu prirodu SAD, koje varaju i izruguju se čovječanstvu svim vrstama trikova", naveo je portparol u saopštenju koje je prenijela zvanična sjevernokorejska novinska agencija CNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije