Svijet

Klintonova želi da napusti visoku politiku

Klintonova želi da napusti visoku politiku
Klintonova želi da napusti visoku politiku

VAŠINGTON - Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da želi da izađe iz visoke politike nakon 20 godina, negiravši na taj način spekulacije da će ostati i u sljedećoj administraciji ako Barak Obama bude izabran ponovo za predsjednika.

Ona ipak nije u potpunosti isključila mogućnost da se vrati u politiku, nakon što procjeni da li za to ima snage.

Klintonova je u razgovoru sa zaposlenima u Stejt departmentu rekla da joj je potreban odmor nakon 20 godina u politici, od prve dame, preko mjesta senatora, i izborne kampanje, pa do funkcije državne sekretarke.

Jasno sam stavila do znanja da ću ostati na funkciji dok predsjednik ne imenuje nekoga, ali mislim da je poslije 20 godina politike dobra ideja da vidim koliko sam umorna od svega, kazala je ona.

Funkcijom koju sada obavlja Klintonova nema pravo da učestvuje u izbornoj kampanji.

Ona je rekla da je to neobično za nju, ali i da na neki način uživa, i da do sada nije pratila nijednu debatu republikanskih predsjedničkih kandidata.

Klintonovu su mediji ranije povezivali sa mogućom kandidaturom na predsjedničkim izborima 2016. godine, s tim što ona na tu poziciju ne bi mogla da se kandiduje sa neke funkcije u Obaminoj administraciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije