Svijet

Ko je Sara Sanders, novi portparol Bijele kuće?

Ko je Sara Sanders, novi portparol Bijele kuće?
Foto: Ilustracija | Ko je Sara Sanders, nov portparol Bijele kuće?

VAŠINGTON - Sara Hakabi Sanders, koja je u petak stupila na dužnost novog portparola Bijele kuće, borbena je 34-godišnjakinja rodom iz Arkanzasa koja već važi za iskusnu političarku, a u možda najteži posao na svijetu - predstavljanje predsjednika SAD Donalda Trampa - unosi zajedljivu duhovitost, ocjenjuje AFP.

Zanimljivo je da je Sanders rođena u gradu Houp, čiji naziv u prevodu znači "nada", a u kojem je rođen i bivši američki predsjednik Bil Klinton.

Kćerka je Majka Hakabija, koji je bio kandidat za predsjedničku nominaciju na republikanskim unutarstranačkim izborima 2008. i 2016, a još kao tinejdžerka predvodila je političku kampanju koja je njenom ocu donijela mjesto guvernera Ajove.

Ova majka troje male djece lako "razoružava" svoje sagovornike, ali je čeka ogroman zadatak kao nasljednice dosadašnjeg portparola Bijele kuće Šona Spajsera, zaključuje francuska agencija.

Spajser je juče potvrdio da je podnio ostavku, navodeći da će tu dužnost obavljati do kraja avgusta.

Kako je Reuters prethodno prenio navode zvaničnika iz Bijele kuće, Tramp je imenovao bankara sa Volstrita Entonija Skaramučija na mjesto direktora komunikacija.

Očekuje se da Skaramuči u avgustu preuzme novu dužnost, a druge izmjene koje se tiču Spajsera i njegove zamjenice Sare Sanders se ne očekuju odmah, navela je tada agencija.

Kako je AP prethodno izvjestio, jedan od ljudi upoznatih sa odlukom Spajsera da podnese ostavku izjavio je da on to čini kao primjedbu na imenovanje novog direktora za komunikacije Bijele kuće - Skaramučija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije