Svijet

Kopilot prije tragedije raskinuo vjeridbu?

Kopilot prije tragedije raskinuo vjeridbu?
Kopilot prije tragedije raskinuo vjeridbu?

Andreas Lubic koji je u utorak namjerno srušio Airbus A320 u francuske Alpe i ubio 150 putnika i članova posade, vjerovatno je prolazio emocionalnu krizu, tvrdi Dejli mejl. Njemački mediji navode da je 28-godišnjak preko interneta ranije prekinuo vezu s djevojkom.

Tvrde da ga je ostavila. S njom je bio u dugogodišnjoj vezi, vjerili su se i planirali svadbu iduće godine, pišu 24 sata.

Ova teorija se pojavila ubrzo nakon što su policijski istražitelji objavili da su u pilotovom stanu došli do "važnog otkrića" koje bi moglo da rasvjetli cijelu tragediju. Nisu željeli da otkriju detalje, ali su potvrdili da se ne radi o oproštajnom pismu.

Lubicov stan Dizeldorfu, koji je navodno dijelio s bivšom djevojkom, istražitelji su sinoć pretraživali četiri sata. Takođe, pretraživana je i porodična kuća pilotovih roditelja u Montabauru. Iz nje je izneseno nekoliko velikih plavih vreća s dokazima i kompjuter.

"Bild cajtung" objavio je da je Lubic bio prisiljen da prekine obuku za pilota prije šest godina zbog "psiholoških problema". List navodi da je u školi kompanije "Lufthanze" u američkom gradu Feniks Lubic svojevremeno opisan kao "nepogodna osoba za letenje". Prijatelji pilota kažu da je patio od depresije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije