Svijet

Kraj opsade u Kabulu, specijalci ubili posljednjeg od tri napadača

Kraj opsade u Kabulu, specijalci ubili posljednjeg od tri napadača
Foto: N.N. | Kraj opsade u Kabulu, specijalci ubili posljednjeg od tri napadača

KABUL - Avganistanske specijalne snage ubile su posljednjeg od tri napadača koji su u subotu upali u kabulski hotel "Interkontinetal" i okončale su opsadu tog hotela, tokom koje je ubijeno najmanje pet talaca i ranjeno šest osoba, prenosi Rojters.

Navodi se da je ova grupa napadača otela taoce i satima se suprotstavljala bezbjednosnim snagama. Prvobitni izvještaji pominjali su četiri napadača. Prva dvojica ubijena su sinoć.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana Nadžib Daniš kazao je da broj žrtava ipak manji nego što se prvobitno strahovalo, pošto je uspešno evakuisano 153 ljudi, među kojima je 41 stranac.

Rojters navodi da se sa svjetlom novog dana u Kabulu ukazao gust crni dim koji kulja iz zgrade hotela blizu kojeg se nalazi nekoliko oklopnih vozila vojske SAD opremljenih teškom artiljerijom, kao i jedinice avganistanske policije.

Navodi se da je napad usljedio samo nekoliko dana nakon što tamošnja američka ambasada izdala upozorenje na moguće napada na hotele u Kabulu.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

(NN/rts.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije