Svijet

Kusturica: Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije prirodan proces

Kusturica: Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije prirodan proces
Foto: Tanjug arhiva | Kusturica: Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije prirodan proces

Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom "prirodan, organski proces" i pozvao građane Krima da razvijaju svoje poluostrvo kao "dio velike Rusije", umjesto što čekaju odobrenje od spolja za njihovu odluke.

"Postoje snage u sijvetu koje čekaju da razjedine, ali postoje i snage koje spajaju. Kada je Krim postao dio Rusije mislio sam da je uvijek i bio Rusija. Ovdje sam da vidim Krim, da vidim Jaltu. Ovdje nije bilo rata, već su na referendumu građani odlučili: Želimo da živimo sa Rusijom. To je organski proces i siguran sam da tako treba da bude", rekao je on na konferenciji za novinare na Jalti, uoči koncerta, prenosi Tass.

Prema njegovim riječima, građani Krima ne bi trebalo da očekuju od zapadnih zemalja da priznaju Krim kao dio Rusije.

"Ne očekujte da će to reći. Bolje da sami radite šta treba:Veliki aerodrom, dobre puteve, infrastrukturu i Krim će biti predivan kao što jeste a vaš život će biti u vašim rukama. Nije važno šta misle na Zapadu", ocijenio je Kusturica.

Kako je kazao, život građana Krima i njihova kultura dokaz su da je Krim dio Rusije.

"Nije važno šta drugi mogu da kažu. Vi ste dio velike Rusije. Uradili ste šta je trebalo i rekli šta je trebalo, a to je - DA", rekao je Kusturica i dodao da je on uijvek mislio da je Krim ruski, čak i prije referenduma.

Kusturica je stigao na poluostrvo Krim kako bi održao koncert sa svojim bendom Zabranjeno pušenje.

Dobitnik dvije Palme na filmskom festivalu u Kanu trebalo bi da održi koncert u ljetovalištu u gradu Jalta na Crnom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije