Svijet

Lavrov: Borba protiv terorista i dalje glavni zadatak u Siriji

Lavrov: Borba protiv terorista i dalje glavni zadatak u Siriji
Foto: Arhivska fotografija | Lavrov: Borba protiv terorista i dalje glavni zadatak u Siriji

MOSKVA - Borba protiv terorista u odvojenim leglima u Siriji i dalje ostaje glavni zadatak, a početak sirijskog dijaloga će pomoći da se udruže napori da se izađe na kraj sa ovom prijetnjom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je tokom sastanka sa šefom delegacije ujedinjene sirijske opozicije Nasrom el Haririjem u Moskvi rekao da kalifat "Islamske države" nije uspio da se materijalizuje, što i jeste bio cilj, ali da je i dalje na snazi zadatak da se razbiju sva pojedinačna legla terorizma.

"Očekujemo da će napredak u dijalogu sirijskih strana pomoći zajedničkim naporima svih Sirijaca da se jednom za svagda iskorijeni teroristička prijetnja u toj zemlji", izjavio je Lavrov.

Ruski ministar je dodao da su garanti primirja u Siriji, prije svih Rusija, Iran i Turska, pozvali sve veće regionalne i međunarodne "igrače" da učestvuju u Kongresu nacionalnog dijaloga o Siriji, koji se u ruskom gradu Soči održava 29. i 30. januara, prenosi TASS.

"Ubijeđen sam da kada svi počnemo da se ponašamo potpuno u skladu sa Rezolucijom 2254 Savjeta bezbjednosti UN, uskoro ćemo vidjeti konstruktivan proces u Sočiju, koju će omogućiti postizanje većih mirovnih sporazuma, uključujući reforme Ustava i izbore koje će, u skladu sa Rezolucijom 2254, nadgledati UN", zaključio je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije