Svijet

Lavrov: Istraga o padu aviona MH17 podsjeća na slučaj "Skripalj"

Lavrov: Istraga o padu aviona MH17 podsjeća na slučaj "Skripalj"
Foto: N.N. | Lavrov: Istraga o padu aviona MH17 podsjeća na slučaj "Skripalj"

MOSKVA - Istraga o padu aviona MH17 u Donbasu podsJeća na slučaj "Skripalj" jer nema nikakvih dokaza da je Rusija u taj incident umiješana, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

"To veoma podsjeća na slučaj sa trovanjem Skripalja, kada su rekli da Rusi vrlo vjerovatno stoje iza toga i u isto vrijeme dodali da je u toku istraga i da će biti potrebno još neko vrijieme“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rječima, to je kao deža vi.

„Ali naši partneri još jednom su odlučili da spekulišu o smrti na stotine ljudi kako bi postigli svoje političke ciljeve, što ću ostaviti njihovoj savjesti", rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije razgovarao je i sa holandskim ministrom inostranih poslova o obaranju malezijskog "boinga", te je rekao da je Rusija spremna na saradnju sa Holandijom, pod uslovom da ona bude transparentna i poštena.

Kako je rekao, ukoliko je Holandija riješila da spekuliše o tome kako bi ispunila određene političke ciljeve, onda neka im to bude na savjesti.

Dodao je i da je Rusija poslala Holandiji mnoštvo informacija o padu „boinga“ u Ukrajini i odgovorila na sva pitanja tužilaštva.

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije