Svijet

Lavrov: Odlaganje sporazuma Ukrajina - EU staviti i na papir

Lavrov: Odlaganje sporazuma Ukrajina - EU staviti i na papir
Lavrov: Odlaganje sporazuma Ukrajina - EU staviti i na papir

MOSKVA - Vlasti u Kremlju nadaju se da će dogovor o odlaganju implementacije Sporazuma o pridruživanju između Ukrajine i Evropske unije konačno biti potvrđen i na papiru, rekao je Sergej Ivanov, šef administracije Kremlja.

"Odlučeno je da implementacija Sporazuma o pridruživanju između Ukrajine i EU bude odložena za godinu dana, ali to je bio verbalni dogovor. Nadam se da će on biti potvrđen i na papiru", poručio je Ivanov u nedjelju.

Ivanov je podsjetio da se ukrajinska kriza razbuktala posto je bivši predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič najavio da će potpisivanje sporazuma s EU biti odloženo, prenio je Itar-Tas s.

"To je izazvalo proteste na Majdanu, koje su podržale zapadne zemlje. Rezultat je razvoj situacije u jugoistočnoj Ukrajini koja je prerasla u rat, građanski, kažnjenički rat, koji je odnio hiljade života", rekao je Ivanov.

"Ubistva na Majdanu, Krimu, masakr u Odesi, srušeni Boing, granatiranje ukrajinskih gradova, pa sve do nedavne, humanitarne katastrofe - sve su to karike istog lanca. A sada je postignut dogovor o odlaganju implementacije sporazuma s EU", zaključio je Ivanov.

"Imam jedno retoričko pitanje: Za šta ste se vi borili? Sve se završilo istom situacijom kakva je bila i krajem prošle godine i početkom ove, ali je izgubljeno na hiljade života, ljudi su raseljeni i mnogo su propatili", naglasio je Ivanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije