Svijet

Lavrov: SAD da odvoje sirijsku opoziciju od terorista

Lavrov: SAD da odvoje sirijsku opoziciju od terorista
Lavrov: SAD da odvoje sirijsku opoziciju od terorista

MOSKVA - Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov danas je pozvao američkog državnog sekretara Džona Kerija da ostvari obećanja SAD da će odvojiti dijelove sirijske opozicije, koji su orijentisani ka Vašingtonu, od "terorističkih grupa", saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov je Keriju u telefonskom razgovoru kazao da su lokalni ratni komandanti iz Nusra fronta otvoreno govorili o stranoj podršci, uključujući isporuke američkog oružja, prenosi Rojters.

Nusra front nedavno je promijenio naziv u Džabhat Fatah al Šam, podsjetila je britanska agencija.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o mogućim načinima kako da utiču na situaciju u sirijskom gradu Alepu u skladu sa principima američko-ruskog plana o primirju, kaže se u saopštenju ruskog ministarstva.

Američki državni sekretar Džon Keri zaprijetio je ranije danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom u vezi sa Sirijom, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Alepa.

Stejt department je objavio da je Keri taj ultimatum iznio u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, prenio je AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije