Svijet

Lavrov: Vašington u stanju da učini nešto destruktivno

Lavrov: Vašington u stanju da učini nešto destruktivno
Foto: Arhiva | Lavrov: Vašington u stanju da učini nešto destruktivno

NJUJORK - Moskva ne sumnja da SAD imaju kapacitet da "učine nešto razarajuće" Sjevernoj Koreji, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Čuli smo izjave predsjednika Donalda Trampa o Sjevernoj Koreji u istim crtama mnogo puta. Ne sumnjamo da SAD imaju kapacitet da urade nešto destruktivno", rekao je Lavrov u intervjuu agencijama TASS i AP.

Američki predsjednik rekao je u govoru na zasjedanju Generalne skupštine UN da njegova zemlja neće imati drugog izbora osim da "potpuno uništi Sjevernu Koreju, ako bude prisiljena da brani sebe ili svoje saveznike".

Lavrov je rekao da Vašington, kao i Moskva, nije zadovoljan trenutnim stanjem odnosa Rusije i SAD.

"Odnosi su veoma teški i na niskom stepenu, što je zaostavština administracije nekadašnjeg predsjednika Baraka Obame", naveo je Lavrov.

On je dodao da je iz razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom zaključio da ni SAD nisu zadovoljne stanjem odnosa dvije zemlje.

"Mislimo da američki predsjednik želi dobre odnose sa Rusijom, što bi bilo u interesu i SAD i u interesu rješavanja velikog broja značajnih pitanja i problema na globalnom nivou", istakao je Lavrov. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije