Svijet

Lavrov: Zapad zaboravio na istragu o MH17

Lavrov: Zapad zaboravio na istragu o MH17
Lavrov: Zapad zaboravio na istragu o MH17

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da su zapadne zemlje izgubile interesovanje za istragu o obaranju aviona iznad Ukrajine.

Svih 298 putnika i članova posade malezijskog aviona koji je letio iz Amsterdama u Kuala Lumpur je poginulo, a i dalje se ne zna ko je odgovoran za to.

- Poslije snažnih i skoro histeričnih optužbi na račun Rusije i proruskih snaga u Ukrajini, izgleda da svi ćute. Mi smo, praktično, jedina zemlja koja pokušava da zadrži pažnju na ovom važnom pitanju - rekao je Lavrov.

On je istakao da će Rusija nastaviti da traga za istinom, ne samo u ovom slučaju, nego i u drugim, kao što su slučaj snajperista, tragedija 2. maja u Odesi i slični događaji u Marijupolju.

- Rusija neće dozvoliti da takvi zločini budu umanjeni i insistiraće na tome da oni koji su odgovorni za njih budu izvedeni pred lice pravde - istakao je Lavrov.

Iako je bilo najavljeno, međunarodna istraga o obaranju aviona nije donijela značajnije rezultate, a najveći utisak je konstantno međusobno optuživanje Rusije i zapadnih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije