Svijet

Lavrov: Zapad želi smjenu vlasti

Lavrov: Zapad želi smjenu vlasti
Lavrov: Zapad želi smjenu vlasti

Zapadne zemlje ne kriju da je smjena vlasti u Rusiji cilj sankcija protiv Moskve, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Javno se govori da sankcije treba da unište ekonomiju i dovedu do narodnih protesta", rekao je Lavrov u Moskvi na sjednici Savjeta za spoljnu i odbrambenu politiku, prenosi "Glas Rusije".

Prema njegovim riječima, ekonomske sankcije nanose štetu Rusiji, ali one štete i ekonomijama zemalja koje su ih uvele.

Međutim, Lavrov je naglasio da Rusija ne namjerava da odbija saradnju sa EU, ali odnosi više neće biti kao ranije, prenosi RIA "Novosti".

"EU je naš najveći partner. Niko ne planira da odustane od saradnje sa Evropom, iako svi vrlo dobro znaju da više nije moguća saradnja kao ranije", izjavio je Lavrov.

Lavrov kaže da je ubijeđen da će trenutni problemi biti prevaziđeni, kao i da će iz toga biti izvučene pouke i stvorena nova osnova za odnose sa Zapadom.

Ruski ministar je rekao da Rusija planira da promoviše ideju zone slobodne trgovine između EU i Carinskog saveza tokom sjednice Savjeta šefova diplomatija zemalja OEBS-a koja će biti održana u švajcarskom Bazelu početkom decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije