Svijet

Lavrov odbacio navode o odgovornosti Moskve za hakovanje

Lavrov odbacio navode o odgovornosti Moskve za hakovanje
Lavrov odbacio navode o odgovornosti Moskve za hakovanje

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas optužbe da Moskva stoji iza hakovanja mejlova Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u SAD.

Vikiliks je pre dva dana objavio oko 20.000 imejlova te stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

Iz kampanje Hilari Klinton za to su odmah optužili Rusiju rekavši da ona pokušava da pomogne Trampov put ka Bijeloj kući.

FBI je juče pokrenuo istragu o tome da li su ruski hakeri odgovorni za ovaj incident koji je izazvao veliku neprijatnost za demokrate usred kampanje, kao i optužbe da Moskva nastoji da utiče na američke predsjedničke izbore.

Na pitanje novinara u Laosu da li je Rusija odgovorna, Lavrov je rekao "ne želim da koristim proste riječi" i pružio ruku da pozdravi američkog državnog sekretara Džona Kerija, prenosi AFP.

Sam Tramp ne krije da se divi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, što je dovelo do spekulacija da ruski lider radi na Trampovoj pobjedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije