Svijet

Le Pen: Moguć "Tramp efekat" na francuskim izborima

Le Pen: Moguć "Tramp efekat" na francuskim izborima
Le Pen: Moguć "Tramp efekat" na francuskim izborima

PARIZ - Predsjednička kandidatkinja francuske krajnje desnice Marin Le Pen izjavila je danas da bi se izborna pobjeda Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u SAD mogla odraziti i na izbore za predsjednika Francuske 2017. godine.

"Ono što je sigurno, to je da su ljudi sada svjesni da mogu da se oslobode diktata sistema i da glasaju onako kako žele", istakla je liderka partije Nacionalni front na godišnjem sajmu konja na periferiji Pariza, gdje je, takođe, jahala konja, prenosi AP.

Le Pen je rekla da će se na francuskim izborima u aprilu "nacionalisti i patriote poput nje" sučeliti sa podržavaocima globalizacije, Evropske unije i imigracije.

Liderka krajnje desnice je napomenula da odluka sadašnjeg socijalističkog predsjednika Fransoa Olanda da se ne kandiduje za drugi mandat neće promijeniti njenu strategiju predizborne kampanje.

Takođe, predvidjela je da će u predsjedničku trku ući aktuelni premijer Manuel Vals, kao socijalistički kandidat, koji će se suočiti sa njom i konzervativnim bivšim premijerom Fransoa Fijonom, koji je pobijedio na unutrastranačkim izborima stranke Republikanci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije