Svijet

Libija: Petoro zaposlenih na privatnoj televiziji nađeno mrtvo

Libija: Petoro zaposlenih na privatnoj televiziji nađeno mrtvo
Libija: Petoro zaposlenih na privatnoj televiziji nađeno mrtvo

Petoro zaposlenih na jednoj privatnoj libijskoj televiziji pronađeni su mrtvi, osam mjeseci pošto su oteti u istočnoj Libiji, posle izvještavanja o početku rada novog saziva parlamenta, saopštio je portparol libijske vlade Hatem al Aribi.

On je izjavio za agenciju AP da su tijela pronađena u blizini istočnog grada El Baida, gdje se nalazi privremeno sjedište libijske međunarodno priznate vlade i podsjetio da je grupa od petoro zaposlenih na privatnoj televiziji Barka TV mreža oteto još u avgustu na putu za svoj rodni grad Adždabija pošto su medijski pokrivali početak rada parlamenta u Tobruku.

Šesti član grupe uspio je da pobjegne i izbjegne otmicu, mada okolnosti njegovog bjekstva ni danas nisu razjašnjene.

Od avgusta prošle godine, Libija je zapala u haos. Prestonicu Tripoli su prošle godine zauzele pripadnici milicija povezanih sa islamističkim frakcijama i uspostavili svoju vladu, dok parlament legalne vlade sada zasjeda u Tobruku, a nova Vlada ima sjedište u obližnjoj El Baidi.

Na stotine hiljada ljudi je raseljeno, diplomatske misije su napustile prestonicu i nekoliko gradova je teško oštećeno, dok su, usred haosa, pripadnici Islamske države napravili čvrsto uporište u gradovima Darna i Sirte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije