Svijet

Majka djevojčice iz BiH koja je pobjegla u Siriju: Moja Sabina nije mrtva

Majka djevojčice iz BiH koja je pobjegla u Siriju: Moja Sabina nije mrtva
Foto: Ilustracija | Majka djevojčice iz BiH koja je pobjegla u Siriju: Moja Sabina nije mrtva

Majka Sabine Selimović, austrijske tinejdžerke porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je pobjegla u Siriju i pridružila se "Islamskoj državi", rekla je za portal "Srbija danas" da je njena kćerka živa, iako se u medijima pojavila vijest o njenoj smrti.

Naime, austrijski mediji pisali su da je Sabina ubijena prilikom jedne borbe u Raki, ali njena majka kaže da nikad nije u to povjerovala. Nastavila je da traži svoju kćerku.

Sabina je s prijateljicom Samrom 2014. pobjegla od kuće i pridružila se džihadistima u Siriji. 

"Samra je Sabini platila avionsku kartu i odvela je od kuće, da bi tamo imala prijateljicu. Sabina je tada bila dijete. Nikada nije spominjala da bi išla u Siriju. Nikada mi ni na kraj pameti nije bilo da će ona tamo otići", kaže Sabinina majka. 

Sabina se majci javila nedjelju dana nakon odlaska, ali ona ni tada nije znala u kojem tačno mjestu u Siriji se ona nalazi. Majka pretpostavlja da Sabina nije smjela da kaže gdje je. Ona i dalje ne zna šta je sve njena kćerka prošla. 

Mediji su pisali da su se djevojčice u Siriji udale za borce Islamske države.

"O tome ne znam ništa, niti mi je Sabina nekada ispričala tako nešto. Neke stvari koje su iznesene nisu istina. Pisalo se da je neki Omerović kriv zato što su one otišle tamo. Međutim, to nije istina. Sabina je u Siriju otišla na Samrin nagovor", kaže Senada Selimović za portal "Srbija danas".

(Srbijadanas.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije