Svijet

Makron upozorava na eskalaciju tenzija

Makron upozorava na eskalaciju tenzija
Foto: Ilustracija | Makron upozorava na eskalaciju tenzija

PARIZ - Francuski predsjedik Emanuel Makron upozorio je na moguću eskalaciju tenzija oko Sjeverne Koreje usljed "verbalnog rata" između Vašingtona i Pjongjanga.

U saopštenju iz kancelarije francuskog predsjednika Makron je izrazio zabrinutost zbog balističke i nuklearne prijetnje koja dolazi iz Sjeverne Koreje, navodeći da je neophodno da međunarodna zajednica radi na tome da se Pjongjang bezuslovno vrati na put dijaloga.

Nešto ranije iz Bijele kuće saopšteno da su američki predsjednik Donald Tramp i Makron razgovarali telefonom o situaciji u Sjevernoj Koreji.

"Predsjednik Tramp rekao je šefu francuske držav da želi da zaustavi sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju. Predsednik je izjavio da su SAD spremne da zajedno sa saveznicima primijene čitav niz diplomatskih, ekonomskih i vojnih mjera za postizanje ovog cilja", navodi se u saopštenju iz Bijele kuće.

U Savjetu bezbjednosti UN 5. avgusta usvojena je rezolucija o proširenju sankcija Sjevernoj Koreji zbog nedavnih proba interkontinentalnih balističkih projektila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije