Svijet

Malezija i dalje traži nestali avion

Malezija i dalje traži nestali avion
Malezija i dalje traži nestali avion

KUALA LUMPUR - Nastavlja se potraga za avionom Malezija Erlajnsa koji je nestao 8. marta nakon polijetanja iz Kuala Lumpura. Ovoga puta potraga će se vršiti južno od prethodno istraženih lokacija.

Potraga je trebala početi sljedeće sedmice, ali tri broda koji će vršiti skeniranje dna Indijskog okeana još uvijek su u fazi pripreme u jednoj indonezijskoj luci.

Pretpostavlja se da će jedan od brodova početi potragu 30. septembra, prenosi Klix.

Posljednje analize satelitskih snimaka sugerišu da je avion skrenuo sa rute i krenuo prema jugu ranije nego što se mislilo. Tako će potraga biti obavljena na do sada nepretraženom području zapadno od obale Australije.

Biće pregledano područje od približno 60.000 kvadratnih kilometara, što je površina veća od teritorije BiH. Pretpostavlja se da bi skeniranje moglo potrajati 12 mjeseci.

Avion na letu MH370 nestao je u martu nakon skretanja sa originalne rute leta iz Kuala Lumpura za Peking, a razlozi za takav potez su još uvijek nepoznati.

Pretpostavlja se da se avion srušio 1.800 kilometara zapadno od obale Australije, ali za sada nema ni traga od letjelice u kojoj je bilo 239 putnika i članova posade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije