Svijet

Malezijski i Putinov avion letjeli istom putanjom

Malezijski i Putinov avion letjeli istom putanjom
Malezijski i Putinov avion letjeli istom putanjom

MOSKVA - Malezijski putnički avion, koji se danas srušio na istoku Ukrajine sa 295 putnika i članova posade, letio je nedugo prije nesreće gotovo istom putanjom kao i avion ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavila je agencija Interfaks, citirajući neimenovani izvor.

"Mogu da otkrijem da su se Putinov avion i malezijski boing 777 presreli na istoj tački, u blizini Varšave, na visini od 10.100 metara. Predsjednički avion se tu našao u 16.21 po moskovskom, a malezijski u 15.44 po istom vremenu", otkrio je anonimni izvor Interfaksu, a preneo sajt "Russia Today".

"Konture dva aviona su slične, njihove dimenzije su takođe veoma slične, a kad je riječ o boji, ona je na većoj udaljenosti gotovo identična", naveo je izvor.

Avion "Malezija erlajnsa" na letu MH17 od Amsterdama do Kuala Lumpura srušio se danas na istoku Ukrajine, u blizini granice sa Rusijom.

Ta letjelica je trebalo da uđe u ruski vazdušni prostor u 17.20 po moskovskom vremenu, ali se to nije dogodilo, izjavio je izvor iz ruskog avio-sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije