Svijet

Marokanci predstavili Olanda kao nacistu

Marokanci predstavili Olanda kao nacistu
Marokanci predstavili Olanda kao nacistu

RABAT - Marokanski nedjeljnik "Al Vatan Al An" objavio je fotomontažu na kojoj je francuski predsjednik Fransoa Oland predstavljen kao nacista, što je prouzrokovalo polemiku.

Možda bi ovaj potez prošao neprimjećeno, ali je fotomontaža objavljena dan nakon obilježavanja 70 godina od oslobađanja koncentracionog logora Aušvic-Birkenau.

Francuski predsjednik je predstavljen u nacističkoj uniformi, sa kukastim krstim na ruci i "hitlerovskim brkovima", prenosi francuski list "Eko".

Pored fotografije je napisano: "Da li to Francuzi žele da ožive Hitlerov koncentracioni logor da istrijebe muslimane?"

"Francuski predsjednik zaslužuje i više", rekao je marokanskom infomativnom veb sajtu "Tel kel" direktor nedjeljnika Abderahim Ariri.

On je naveo da francuska vlada nije pružila bezbjednost muslimanima koji žive u Francuskoj kao što je to slučaj sa jevrejskom zajednicom, istakavši da je to "virtuelni holokaust" nad muslimanima u Francuskoj.

Informativni sajt podsjeća da bi ovo objavljivanje moglo skupo da košta nedjeljenik, koji, iako obično iznosi oštre stavove, do sada nije prouzrokovao skandal.

U Maroku se javno ruganje šefovima država i njihovom dostojanstvu kažnjava kaznom zatvora od jednog mjeseca do jedne godine i novčano do 100.000 drahmi /oko 10.000 evra/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije