Svijet

Mediji izvještavaju da su izraelski avioni napali sirijske baze

Mediji izvještavaju da su izraelski avioni napali sirijske baze
Mediji izvještavaju da su izraelski avioni napali sirijske baze

TEL AVIV - Izraelski borbeni avioni napali su sirijske i ciljeve libanskog Hezbolaha na granici Sirije i Libana, prenose izraelski mediji izvještaje Al Džazire.

Izvori na koje se poziva Al Džazira navode da su prošle noći u Al Kalamunu ciljane 155. i 65. brigada sirijske armije, zadužene za strateško oružje i dalekometne rakete.

Čulo se, navodno, nekoliko eksplozija u sirijskim gradovima Al Kutajfah, Jabrud i Karah na domaku Damaska.

"Al Arabija" je izvijestila da su cilj napada bili sirijski depoi oružja, a da je jedan napad izveden u srijedu na dva konvoja oružja i da je jedna osoba ubijena, prenosi izraelski novinski vebsajt Ynet.

Izraelska armija je odbila da komentariše izvještaje, a nije bilo potvrde ni od sirijskog režima, ni medija povezanih s Hezbolahom.

Strani mediji su ranije izvijestili da su izraelske vazduhoplovne snage navodno izvele nekoliko napada na mete u Siriji, uključujući stovarišta oružja namijenjenog Hezbolahu od početka rata u toj zemlji prije četiri godine.

Iako Izrael vodi neutralnu politiku u odnosu na taj rat, u januaru je izveden napad u kojem je ubijen sin komandira Hezbolaha uz borce te organizacije i visokog komandira iranske Revolucionarne garde.

U decembru  su izraelski borbeni avioni navodno napali skladište oružja kraj Damaska. Izrael nikada nije potvrdio da je izveo te napade, već je samo isticao da vodi politiku sprečavanja transfera oružja militantnim grupama, uključujući Hezbolah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije