Svijet

Mediji o Putinovim telefonskim razgovorima

Mediji o Putinovim telefonskim razgovorima
Mediji o Putinovim telefonskim razgovorima

BERLIN - Ruski predsjednik Vladimir Putin najčešće je ove godine telefonom razgovarao sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel - prenosi politički nedeljnik ''Špigel'' listu Putovnih razgovora sa svjetskim državnicima, koju je objavio britanski ''Gardijan'', pozivajući se na saopštenja Kremlja.

Od početka godine Putin i Merkelova su telefonom razgovarali 35 puta, na kom jeziku nije saopšteno pošto se zna da Putin govori njemački, a Merkelova ruski, tako da su oba jezika, kao jezici komunikacije, moguća, navodi ''Špigel''.

Francuski predsjednik Fransoa Oland našao se poslije Merkelove na drugom mjestu Putinovih telefonskih sagovornika i sa njim je šef ruske države telefonom razgovarao 16 puta od početka ove godine, dok je na trećem mjestu američki predsjednik Barak Obama.

Putin i Obama su, naime, razgovarali svega 10 puta telefonom od počtka ove godine.

U mnoge razgovore između Merkelove i Putina umješali su se, odnosno, učestvovali su i drugi političari, poput francuskog predsjednika ili engleskog premijera Dejvida Kamerona.

U statistici razgovora Merkelova je 14 puta zvala Moskvu, a samo jednom, oficijelno, 31.marta zvao je Putin, pokazuju podaci, bez preciziranje za ostale razgovore od kojih su, kako se navodi, mnogi već u napred bili dogovoreni.

Za telefonski razgovor od 17. jula se, takođe, ne kaže ko je koga zvao, ali bi se moglo poći od toga da je to bio Putin, pošto je tog dana Merkelova imala rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije