Svijet

Medvedev: Rusija na istorijskoj prekretnici

Medvedev: Rusija na istorijskoj prekretnici
Medvedev: Rusija na istorijskoj prekretnici

MOSKVA - Ruski premijer Dmitrij Medvedev danas je izrazio uvjerenje da je trenutnu krizu u razvoju Rusije moguće prevazići zajedničkim naporima različitih političkih snaga, jer je opšte dobro iznad pojedinačne političke dobiti.

"Možemo da pripadamo različitim stranama i da imamo različite političke stavove, ali imamo zajednički cilj da naša zemlja prođe kroz težak period i postane ekonomski snažna i moderna", , rekao je Medvedev tokom podnošenja izvještaja Državnoj dumi, prenijela je agencija Tas s.

On je naveo da se Rusija nalazi na istorijskoj prekretnici i da se Rusija nikada ranije nije suočila sa sličnim izazovima, kao što su ekonomske sankcije i pad cijena nafte.

"Nikada se nismo suočili sa nizom sličnih izazova. Najnoviji talas sankcija mogao bi da bude najgori do sada. Nismo vidjeli situaciju u kojoj nekoliko faktora djeluju istovremeno", istakao je ruski premijer dodajući da ekonomisti to nazivaju "multiplikovanim efektom".

Medvedev je uporedio pripajanje Krima Rusiji sa padom Berlinskog zida i ujedinjenjem Njemačke, ocjenjujući da je riječ o istorijskim događajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije