Svijet

Mej oštro sa Junkerom

Mej oštro sa Junkerom
Foto: Tanjug/AP | Mej oštro sa Junkerom

BRISEL - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je imala "oštru" razmjenu riječi sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom u vezi njegove upotrebe riječi "nebulozan", kojom je, kako su neki sugerisali, ciljao da opiše njene misli.

U saopštenju o pregovorima o Brexitu, Junker je kritikovao debatu o izlasku Britanije iz EU, navodeći da je povremeno bila "nebulozna i neprecizna", prenosi AP.

Mej se danas tim povodom suočila sa njim pa je Junker morao da je umiri zbog toga što je nazvao zahtjeve Britanije "nebuloznim".

Suočena sa ogromnim pritiskom kod kuće, Mej je prilikom susreta sa Junkerom djelovala nervozno, navodi Rojters.

Na zvaničnom video snimku njihovog susreta ne čuje se o čemu razgovaraju, ali se vidi da Junker pokretima ruke i klimanjem glavom po svemu sudeći nastoji da je umiri, prenosi britanska agencija.

Kako je prenio AP, Mej je kasnije kazala da ju je Junker uvjerio da je "ono govorio o opštem nivou debate", a ne o njenom ličnom stanju uma.  

Kako je prenio britanski kanal "5 News", pozivajući se na eksperte za čitanje sa usana, Mej je optužila Junkera da ju je nazvao nebuloznom, što je on negirao, ali pošto je ona insistirala na tome nastavili su da se raspravljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije