Svijet

Melanija Tramp u UN: Lideri, udružite se za dobrobit djece

Melanija Tramp u UN: Lideri, udružite se za dobrobit djece
Foto: Tanjug/AP | Melanija Tramp u UN: Lideri, udružite se za dobrobit djece

NJUJORK - Prva dama SAD Melanija Tramp pozvala je danas svjetske lidere da se udruže za dobrobit djece, a apel je uputila tokom svog prvog javnog obraćanja u Ujedinjenim nacijama, u trenutku kada Bijela kuća radi na jačanju odnosa sa drugim zemljama.

Upozorivši da djeca pomno prate primjer odraslih, ona je poručila suprugama svjetskih lidera da "moraju učiti jedni druge vrijednostima empatije i komunikacije koje su srž ljubaznosti, obzirnosti, integriteta i liderstva", prenosi AP.

"Moramo se udružiti za dobrobit naše djece. Moramo imati na umu da djeca gledaju i slušaju, tako da nikada ne smijemo propustiti priliku da ih podučimo mnogim etičkim lekcijama", rekla je Melanija Tramp u Misiji SAD u UN.

Vrijeme je "da se fokusiramo na poruku i sadržinu kojoj su djeca izložena svakodenvno, kao što su društvene mreže, zastrašivanje i drugo", zaključila je supruga američkog predsjednika Donalda Trampa.

Sa njom su za stolom, za svečanim ručkom u Misiji SAD, između ostalih sjedele supruge francuskog predsjednika Emanuela Makrona, turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, kanadskog premijera Džastina Tridoa i finskog predsjednika Sauli Ninista, napominje američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije