Svijet

Merkel: Vlada će raditi na ubrzanoj deportaciji migranata

Merkel: Vlada će raditi na ubrzanoj deportaciji migranata
Foto: Tanjug/AP | Merkel: Vlada će raditi na ubrzanoj deportaciji migranata

DREZDEN– Njemački kancelar Angela Merkel rekla je večeras da će njena vlada pojačati napore u cilju ubrzane deportacije migranata kojima je odbijen zahtjev za azil, nakon što je više stotina desničara zatražilo njenu ostavku zbog migrantske politike.

Ona je nakon sastanka sa predstavnicima svoje stranke Hrišćansko-demokratske unije Njemačke /CDU/ u Drezdenu rekla da je svjesna da je njena odluka o izbjeglicama uznemirila glasače i izrazila zabrinutost u vezi sa sposobnošću države da zadrži kontrolu.

"Jasno sam rekla da nisu svi problemi riješeni, posebno deportacija predstavlja i dalje veliko pitanje", rekla je Merkelova novinarima.

Ona je dodala da će savezna vlada preduzeti veću odgovornost u tom smislu.

Antiislamski pokret PEGIDA organizovao je danas proteste u Drezdenu zbog odluke Merkelove da pusti u Njemačku oko milion izbjeglica i migranata, većinom iz muslimanskih zemalja.

Merkelova je u više navrata branila svoju odluku da primi migrante kao "humanitarnu neophodnost", ali je od 2015. godine do danas donekle promijenila stav, rekavši da neće dozvoliti da se ponovi takva situacija. Ona je nedavno rekla da će se boriti protiv uzroka migracija u Evropu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije